Shimano Aerlex 10000 XTBS
Shimano Aerlex 10000 XTBS Shimano Aerlex 10000 XTBS
WEB OFFER -9 %

Shimano Aerlex 10000 XTBS

ΚΩΔ.8969 - Διαθέσιμο - Αποστολή σε 1-3 μέρες - MOD.939628

Ο Aerlex εδώ και χρόνια αποτελεί σταθμό στους μηχανισμούς Surfcasting, χάρη στα εκπληκτικά χαρακτηριστικά αλλά και την μοναδική ποιότητα,που απλόχερα πρόσφερε η Ιαπωνική εταιρεία.

Ένας μηχανισμός πολλές καινοτομίες...

Μερικές από τις καινοτόμες λειτουργίες θα δούμε παρακάτω και θα καταλάβουμε γιατί ο συγκεκριμένο μηχανισμός θεωρείται ο "βασιλιάς" των μηχανισμών Surfcasting μεσαίας κατηγορίας σε σχέση ποιότητας-τιμής.

Με πατενταρισμένο σχεδιασμό στο χείλος της μπομπίνας σε σχήμα V, που έχει σαν αποτέλεσμα η μισινέζα να ξετυλίγεται σε μικρότερες σπείρες και να επιτυγχάνονται μακρύτερες και μεγαλύτερης ακρίβειας ρίψεις,ο Aerlex θεωρείται ο μηχανισμός των μεγάλων βολών.

Ο ειδικός σχεδιασμός του Power Roller της Shimano μειώνει δραματικά το στρίψιμο της μισινέζας κατά την ώρα της χρήσης, σημαντικό πλεονέκτημα για την χρήση ψιλής μισινέζας ή νήματος,με την τεχνολογία Dyna Balance,να αυξάνει την απαλότητα και την ισορροπία του μηχανισμού ενώ συγχρόνως μπορεί να δέχεται τα φορτία που μεταβιβάζουν στα εσωτερικά μέρη του.

Η τεχνολογία περιστροφής δύο ταχυτήτων (2 Speed Oscilation) της Shimano είναι ένας καινοτόμος τρόπος κατανομής της μισινέζας στην πομπίνα κατά το μάζεμα αυτής. Ο ρότορας περιστρέφεται προς τα εμπρός με μεγάλη ταχύτητα και προς τα πίσω με χαμηλότερη, έτσι ώστε η κατανομή της μισινέζας κατά το τύλιγμα να γίνεται ομαλά, χωρίς διπλές σπείρες.

Με την τεχνολογία (Aero Wrap ΙΙ) ο τρόπος κατανομής της μισινέζας αποτελεί σημείο αναφοράς για την κατηγορία. 
Η τεχνολογία Aero Wrap κατανέμει ισομετρικά την μισινέζα σε πυκνές, παράλληλες σπείρες με αποτέλεσμα αυτή να τυλίγεται και να ξετυλίγεται από την πομπίνα ομαλά, χωρίς τριβές και να επιτυγχάνονται έτσι μακρινές βολές με ακρίβεια. 
Με την τεχνολογία Aero Wrap II η Shimano βελτιώνει ακόμα περισσότερο την συγκεκριμένη τεχνολογία.

Στα φρένα η Ιαπωνική εταιρεία πρόσθεσε ένα δευτερεύον, πιο δυνατό σύστημα φρένων (Instant Drag)  το οποίο ενεργοποιείται με γύρισμα του μπροστινού μοχλού φρένων .

Τέλος ο Aerlex 10000ΧΤΒ είναι κατασκευασμένος από XT7 ένα αξιόπιστο, στιβαρό και ελαφρύ υλικό με το οποίο η Shimano κατασκευάζει την πλειοψηφία των μηχανισμών της.


Χαρακτηριστικά

  • Τεχνολογίες: AR-C Spool / Super Stopper 2 / Dyna Balance / Power Roller / 2 Speed Oscilation / Aero Wrap ΙΙ / Instant Drag
  • Line Lay: Aerowrap Oscillation System
  • Υλικό σώματος: XT-7
  • Ανάκτηση: 115cm
  • Βάρος: 650gr
  • Σχέση: 5.3:1
  • Φρένα: 15.00kg

Τεχνικές Λεπτομέρειες

Max Drag 15.00kg
Πομπίνα Αλουμινίου
Σχέση 5.3:1
Κατασκευαστής Shimano
Κατάλληλο για Surfcasting
Βάρος 650gr
Ρουλεμάν 3
Χωρητικότητα 0.40mm-300m
Τεχνολογίες XT7 Body / AR-C Spool / Super Stopper 2 / Dyna Balance / Power Roller / 2 Speed Oscilation / Aero Wrap ΙΙ / Instant Drag

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ SHIMANO

Ανθεκτικότητα - Απαλή Λειτουργία - Δύναμη Γραναζιών
Το κεντρικό γρανάζι HAGANE κατασκευάζετε από την Shimano με τεχνολογία Cold Forging, χωρίς την ανάγκη για πρόσθετη μεταλλοτεχνία. Αυτό παρέχει χαμηλό βάρος, μακροχρόνια απαλή λειτουργία, δύναμη και ενέργεια στην καρδιά του μηχανισμού. Τα παραδοσιακά die-cast γρανάζια είναι λιγότερα ανθεκτικά όταν έχουμε μεγάλα φορτία.
Ακριβείς Δύναμη Μετάδοσης
Η τεχνολογία X-SHIP προσφέρει την τέλεια ευθυγράμμιση του σετ γραναζιών. Αυτό βελτιώνει την αποτελεσματικότητα και αυξάνει την δύναμη ανάκτησης. Υπάρχουν 2 ρουλεμάν για πρόσθετη υποστήριξη στις πλευρές του δευτερεύοντος γραναζιού που κρατούν την περιστροφή του ρότορα σταθερή και προσφέρουν εκπληκτική λειτουργία.
Απίστευτα Άκαμπτος Κορμός
Ο κορμός HAGANE κατασκευάζετε από πολύ ανθεκτικό Αλουμίνιο ή Μαγνήσιο. Αυτό δημιουργεί ακαμψία και αντοχή ενώ εξαλείφει την ελαστικότητα του κορμού. Το αποτέλεσμα είναι ένας συμπαγής κορμός που υποστηρίζει και προστατεύει τα γρανάζια εσωτερικά και δίνει μέγιστη ακρίβεια στην χρήση.
AR-C SPOOL
H AR-C έχει ειδικό σχεδιασμό με κωνικό χείλος στην άκρη και επιτρέπει στην μισινέζα να ξετυλιχθεί με λιγότερη τριβή και σε μικρότερες σπείρες ώστε να έχουμε πιο μακρινές και ακριβείς ρίψεις. Οι πομπίνες AR-C μειώνουν μπερδέματα και κόμπους λόγο αέρα ειδικά όταν χρησιμοποιείται νήμα και είναι πλέον διαθέσιμες σχεδόν σε όλους τους μηχανισμούς Shimano.
P3
Οι μηχανισμοί του προγράμματος P3 έχουν ειδικά σχεδιασμένο ρότορα που μεγιστοποιεί την σταθερότητα στην χρήση. Ο ρότορας λειτουργεί με το διάσημο χειροποίήτο roller bearing της Shimano το οποίο συμπεριφέρεται σαν 4 κοινά ρουλεμάν. Το Roller Bearing "μονής - διαδρομής" παρουσιάζει απόλυτη αντιεπιστροφή χωρίς τρέμουλο με αμεσότητα και ακρίβεια.
VARISPEED
Η άριστη κατανομή της μισινέζας στην πομπίνα είναι το πιο βασικό χαρακτηριστικό για μακρινή βολή με ακρίβεια. Το επαναστατικό σύστημα ‘Varispeed’ της Shimano αποτελείται από δύο γρανάζια. Το ένα είναι οβάλ και το άλλο τετράγωνο! Μόνο το απόλυτα εξειδικευμένο πρόγραμμα που δημιούργησε η Shimano μπορεί να κάνει τα δυο γρανάζια να δουλεύουν αρμονικά. Το αποτέλεσμα είναι η άψογη παράλληλη τύλιξη της μισινέζας .
S A-RB
Τα S A-RB ρουλεμάν έχουν υψηλήαντιδιαβρωτική προστασία και μια επιπλέονασπίδα για την άμμο ,τη σκόνη και τοαλάτι. Τα S A-RB χρησιμοποιούνται στους μηχανισμούς για ψάρεμα στη θάλασσα .
AERO WRAP II
Το Aero Wrap και το προηγμένο Aero Wrap II είναι εξαιρετικά συστήματα κατανομής της μισινέζας ειδικά σχεδιασμένα για να προσφέρουν άριστο αποτέλεσμα. Πυκνές παράλληλες σπείρες μειώνουν την απώλεια ενέργειας την ώρα της ρίψεις .Το Aero Wrap II είναι το καλύτερο σύστημα κατανομής στον κόσμο .
POWER ROLLER
Ο ειδικός σχεδιασμός του Power Roller μειώνει σημαντικά τη στρεβλότητα της μισινέζας και είναι μεγάλο πλεονέκτημα όταν χρησιμοποιείτε λεπτές μισινέζες ή νήμα .
SUPER STOPPER II
Εάν τοποθετήσετε τον διακόπτη του μηχανισμού στην θέση αντι-επιστροφής θα διαπιστώσετε μηδενική κίνηση της μανιβέλας λόγο του Super Stopper II. Αλάνθαστο κάθε στιγμή στις πρακτικές του λειτουργίες, περιλαμβάνονται μικρορρυθμίσεις για μύτες quiver ή για χρήση βομβητών.
P4
Το 2011 η Shimano μετεξέλιξε την τεχνολογία Ρ3 σε Ρ4 διατηρώντας τα ίδια κατασκευαστικά πρότυπα με την προσθήκη μπομπίνας AR-C spool, απόλυτα σταθερής μανιβέλας και νέου σκελετού.Στα τρία Ρ η Shimano πρόσθεσε και τέταρτο για τη λέξη Ευχαρίστηση (Pleasure) συνδυάζοντας ασυμβίβαστη ποιότητα σε προσιτή τιμή.
DYNA BALANCE
Αυξάνει την απαλότητα και την ισορροπία ενώ συγχρόνως μπορεί να δέχεται τα φορτία που μεταβιβάζουν τα εσωτερικά μέρη του μηχανισμού.
FLOATING SHAFT II
Το σημείο κλειδί στους μηχανισμούς είναι εκεί που ο άξονας έρχεται σε επαφή με το πηνίο. Οι σχεδιαστές των μηχανισμών περιόρισαν το κενό στο σημείο επαφής τοποθετώντας ρουλεμάν στις δύο πλευρές του άξονα. Το αποτέλεσμα είναι ο μηχανισμός να δουλεύει ανάλαφρα κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.
SLOW OSCILLATION SYSTEM
Το Slow Oscillation System είναι ένα πρωτοποριακό σύστημα κατανομής της μισινέζας στην πομπίνα την ώρα της τύλιξης. Όταν ο ρότορας περιστρέφεται η πομπίνα ανεβαίνει γρήγορα αλλά κατεβαίνει αργά. Αυτό προστατεύει τις σπείρες της μισινέζας από το να μπερδεύονται μεταξύ τους κι έτσι έχουμε καλύτερη συμπεριφορά και καλλίτερες ρίψεις.
HYPERGEAR
Κατασκευασμένο με μεγάλη ακρίβεια, το γρανάζι του Titanos μεταδίδει ακόμη περισσότερη δύναμη από τη μανιβέλα στο ρότορα. Η τεχνολογία Hypergear προσφέρει στον χρήστη μεγαλύτερη σταθερότητα, πιο άνετη χρήση και καλύτερες επιδόσεις, με λιγότερη προσπάθεια. Αυτό έχει ως συνέπεια η διάρκεια ζωής του μηχανισμού να παρατείνεται σημαντικά, καθώς επιδέχεται μικρότερη καταπόνηση..

Γράψτε μια αξιολόγηση

Το Όνομα σας:

Βαθμολογία:

Κακή          Καλή
Η Αξιολόγηση σας: Σημείωση: δε μεταφράζεται η HTML!


Εισάγετε τον κωδικό στο ακόλουθο πλαίσιο:
Top