Shimano Aerlex 10000 XTBS
Shimano Aerlex 10000 XTBS Shimano Aerlex 10000 XTBS
WEB OFFER -9 %

Shimano Aerlex 10000 XTBS

ΚΩΔ.8969 - ΑΜΕΣΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ - MOD.939628

Ο Aerlex εδώ και χρόνια αποτελεί σταθμό στους μηχανισμούς Surfcasting, χάρη στα εκπληκτικά χαρακτηριστικά αλλά και την μοναδική ποιότητα,που απλόχερα πρόσφερε η Ιαπωνική εταιρεία.

Ένας μηχανισμός πολλές καινοτομίες...

Μερικές από τις καινοτόμες λειτουργίες θα δούμε παρακάτω και θα καταλάβουμε γιατί ο συγκεκριμένο μηχανισμός θεωρείται ο "βασιλιάς" των μηχανισμών Surfcasting μεσαίας κατηγορίας σε σχέση ποιότητας-τιμής.

Με πατενταρισμένο σχεδιασμό στο χείλος της μπομπίνας σε σχήμα V, που έχει σαν αποτέλεσμα η μισινέζα να ξετυλίγεται σε μικρότερες σπείρες και να επιτυγχάνονται μακρύτερες και μεγαλύτερης ακρίβειας ρίψεις,ο Aerlex θεωρείται ο μηχανισμός των μεγάλων βολών.

Ο ειδικός σχεδιασμός του Power Roller της Shimano μειώνει δραματικά το στρίψιμο της μισινέζας κατά την ώρα της χρήσης, σημαντικό πλεονέκτημα για την χρήση ψιλής μισινέζας ή νήματος,με την τεχνολογία Dyna Balance,να αυξάνει την απαλότητα και την ισορροπία του μηχανισμού ενώ συγχρόνως μπορεί να δέχεται τα φορτία που μεταβιβάζουν στα εσωτερικά μέρη του.

Η τεχνολογία περιστροφής δύο ταχυτήτων (2 Speed Oscilation) της Shimano είναι ένας καινοτόμος τρόπος κατανομής της μισινέζας στην πομπίνα κατά το μάζεμα αυτής. Ο ρότορας περιστρέφεται προς τα εμπρός με μεγάλη ταχύτητα και προς τα πίσω με χαμηλότερη, έτσι ώστε η κατανομή της μισινέζας κατά το τύλιγμα να γίνεται ομαλά, χωρίς διπλές σπείρες.

Με την τεχνολογία (Aero Wrap ΙΙ) ο τρόπος κατανομής της μισινέζας αποτελεί σημείο αναφοράς για την κατηγορία. 
Η τεχνολογία Aero Wrap κατανέμει ισομετρικά την μισινέζα σε πυκνές, παράλληλες σπείρες με αποτέλεσμα αυτή να τυλίγεται και να ξετυλίγεται από την πομπίνα ομαλά, χωρίς τριβές και να επιτυγχάνονται έτσι μακρινές βολές με ακρίβεια. 
Με την τεχνολογία Aero Wrap II η Shimano βελτιώνει ακόμα περισσότερο την συγκεκριμένη τεχνολογία.

Στα φρένα η Ιαπωνική εταιρεία πρόσθεσε ένα δευτερεύον, πιο δυνατό σύστημα φρένων (Instant Drag)  το οποίο ενεργοποιείται με γύρισμα του μπροστινού μοχλού φρένων .

Τέλος ο Aerlex 10000ΧΤΒ είναι κατασκευασμένος από XT7 ένα αξιόπιστο, στιβαρό και ελαφρύ υλικό με το οποίο η Shimano κατασκευάζει την πλειοψηφία των μηχανισμών της.


Χαρακτηριστικά

  • Τεχνολογίες: AR-C Spool / Super Stopper 2 / Dyna Balance / Power Roller / 2 Speed Oscilation / Aero Wrap ΙΙ / Instant Drag
  • Line Lay: Aerowrap Oscillation System
  • Υλικό σώματος: XT-7
  • Ανάκτηση: 115cm
  • Βάρος: 650gr
  • Σχέση: 5.3:1
  • Φρένα: 15.00kg

Τεχνικές Λεπτομέρειες

Max Drag 15.00kg
Πομπίνα Αλουμινίου
Σχέση 5.3:1
Κατασκευαστής Shimano
Κατάλληλο για Surfcasting
Βάρος 650gr
Ρουλεμάν 3
Ανάκτηση 115cm
Χωρητικότητα 0.40mm-300m
Τεχνολογίες XT7 Body / AR-C Spool / Super Stopper 2 / Dyna Balance / Power Roller / 2 Speed Oscilation / Aero Wrap ΙΙ / Instant Drag

Τεχνολογίες Μηχανισμού Shimano

AR-C Spool

H AR-C έχει ειδικό σχεδιασμό με κωνικό χείλος στην άκρη και επιτρέπει στην μισινέζα να ξετυλιχτεί με λιγότερη τριβή και σε μικρότερες σπείρες ώστε να έχουμε πιο μακρινές και ακριβείς ρίψεις. Οι μπομπίνες AR-C μειώνουν μπερδέματα και κόμπους λόγο αέρα ειδικά όταν χρησιμοποιείται νήμα και είναι πλέον διαθέσιμες σχεδόν σε όλους τους μηχανισμούς Shimano.

Aero Wrap II

Το Aero Wrap και το προηγμένο Aero Wrap II είναι εξαιρετικά συστήματα κατανομής της μισινέζας ειδικά σχεδιασμένα για να προσφέρουν άριστο αποτέλεσμα. Πυκνές παράλληλες σπείρες μειώνουν την απώλεια ενέργειας την ώρα της ρίψεις .Το Aero Wrap II είναι το καλύτερο σύστημα κατανομής στον κόσμο.

Dyna Balance

Αυξάνει την απαλότητα και την ισορροπία ενώ συγχρόνως μπορεί να δέχεται τα φορτία που μεταβιβάζουν τα εσωτερικά μέρη του μηχανισμού.

Power Roller

Ο ειδικός σχεδιασμός του Power Roller μειώνει σημαντικά τη στρεβλότητα της μισινέζας και είναι μεγάλο πλεονέκτημα όταν χρησιμοποιείτε λεπτές μισινέζες ή νήμα.

Super Stopper II

Εάν τοποθετήσετε τον διακόπτη του μηχανισμού στην θέση αντι-επιστροφής θα διαπιστώσετε μηδενική κίνηση της μανιβέλας λόγο του Super Stopper II. Αλάνθαστο κάθε στιγμή στις πρακτικές του λειτουργίες, περιλαμβάνονται μικρορρυθμίσεις για μύτες quiver ή για χρήση βομβητών.

XT-7

Με το νέο υλικό κατασκευής σώματος τεχνολογίας XT-7,ο μηχανισμός διαθέτει συμπαγές σώμα, με αποτέλεσμα να είναι απαλλαγμένος από το κέντρο βάρος του, κάτι που τον κάνει εξαιρετικά ξεκούραστο ακόμα και μετά από πολλές ώρες ψαρέματος.

Instant Drag

Το σύστημα φρένων Instant Drag, σας επιτρέπει να ρυθμίσετε την βίδα του συμπλέκτη από την ελεύθερη θέση στην θέση προρρύθμισης με δύο περιστροφές. Είναι πολύ σημαντικό, για να μην χάσετε κανένα θήραμα, να κάνετε σωστή προρρύθμιση του φρένου που να μην ξεπερνά το όριο θραύσης της πετονιάς.

Γράψτε μια αξιολόγηση

Το Όνομα σας:

Βαθμολογία:

Κακή          Καλή
Η Αξιολόγηση σας: Σημείωση: δε μεταφράζεται η HTML!


Εισάγετε τον κωδικό στο ακόλουθο πλαίσιο:
Top