Okuma Fina Pro Xp 8000
WEB OFFER -12 %

Okuma Fina Pro Xp 8000

ΚΩΔ.7499 - ΑΜΕΣΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ - MOD.OK/FPX80

Η πετυχημένη σειρά μηχανισμών ψαρέματος της Ιαπωνικής εταιρείας Okuma Fina,τώρα και σε νέα έκδοση Heavy Duty για τους λάτρης των Heavy ψαρεμάτων, που αναζητούν ποιότητα και δύναμη στην καλύτερη τιμή.

Με Pick up αλουµινίου Heavy duty...

Η σειρά μηχανισμών Fina έγινε γνωστή στους κύκλους των απανταχού ψαράδων για την εκπληκτική ποιότητα, τα εξαιρετικά χαρακτηριστικά αλλά και τα μοναδική τιμή της, προσφέροντας μοναδικές συγκινήσεις.

Ο νέος Fina 8000 ήρθε να προστεθεί σαν νέο μέλος της οικογένειας και να προσφέρει ένα μηχανισμό Heavy με εξαιρετικές αντοχές που φτάνουν τα 11.00 κιλά, διατηρώντας τα χαρακτηριστικά και την ποιότητα της σειράς Fina,αλλά και την εκπληκτική τιμή.


Χαρακτηριστικά:

-Multi disc σύστηµα φρένων µε drag washers 
-1+1 ανοξείδωτοo ρουλεµάν 
-Pick up αλουµινίου Heavy duty, βαρέως τύπου 
-Ανοδιωµένη µποµπίνα αλουµινίου µε σύστηµα LCS 
-Σύστηµα γραναζιών - precision Elliptical gearing system 
-Αντιδιαβρωτικό σώµα και ρότορας από υλικό carbon 
-Σύστηµα RESII: Computer balanced rotor equalizing syste

Τεχνικές Λεπτομέρειες

Extra Ατσάλινο pick up
Max Drag 11.00kg
Μπομπίνα Αλουμινίου
Σχέση 4.8:1
Κατασκευαστής Okuma
Κατάλληλο για Casting / Heavy Casting / Καθετής
Βάρος 607gr
Ρουλεμάν 2
Χωρητικότητα 0.45mm/305m

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ OKUMA

2-Speed Ταχύτητες
Οι 2-ταχύτητοι μηχανισμοί με τεχνολογία που ενσωματώνει δύο σειρές από ανοξείδωτο ατσάλινα γρανάζια ταχυτήτων, επιτρέποντας στους ψαράδες την επιλογή μίας υψηλήςταχύτητας σχέση μετάδοσης ή μίας ισχυρής χαμηλή ταχύτητας (σχέση μετάδοσης) για μέγιστη ισχύ και ροπή. Για να αλλάξετε τις ταχύτητες είναι τόσο εύκολο όσο το πάτημα ενός κουμπιού, έχοντας ένα μοχλό με μοναδικό σχεδιασμό Okuma η μετατόπιση των ταχυτήτων για την απόκτηση της κατάλληλης σχέσης μετάδοσης που επιθυμείτε είναι πολύ εύκολη
Dual Force Drag
Το σύστημα Dual Force Drag είναι ένα σύστημα πολλαπλών δίσκων το οποίο διασφαλίζει την ομαλή απόδοση των φρένων. Στο επάνω μέρος της μπομπίνας υπάρχει ένα κλειστό σύστημα φρένων (για προστασία από το νερό), το οποίο λειτουργεί σε απόλυτη συνεργασία με ένα δεύτερο σύστημα φρένων τοποθετημένο κάτω από τη μπομπίνα. Η πίεση στους δίσκους των φρένων κατανέμεται ισόποσα και στα δύο συστήματα για μέγιστη σταθερότητα.
Blade Body Design
Με τον σχεδιασμό Blade Body Design το προφίλ του μηχανισμού έχει γίνει πιο λεπτό, με αποτέλεσμα να μειώνεται το βάρος και ο όγκος του μηχανισμού, ενώ βελτιώνεται και η αισθητική του εμφάνιση.
CRC
Εκτός από το ειδικό κράμα μετάλλου με αντιοξειδωτικές ιδιότητες, από το οποίο κατασκευάζονται τα γρανάζια για τους μηχανισμούς, μία επιπλέον αντιοξειδωτική επικάλυψη (Corrosion Resistant Coating) προστατεύει όλα τα εσωτερικά και εξωτερικά μερη του μηχανισμού. Η επεξεργασία CRC διεισδύει και αφομιώνεται από το μέταλλο και προσδίδει μακροχρόνια προστασία.
HDG II
Η τεχνολογία HDG II εφαρμόζεται στα γρανάζια κίνησης των μηχανισμών, τα οποία είναι κατασκευασμένα από ισχυρό κράμα μετάλλου υψηλής πυκνότητας με επεξεργασία κατά της οξείδωσης. Το αποτέλεσμα της επεξεργασίας επιτρέπει στα γρανάζια να αντέχουν για μεγάλο χρονικό διάστημα στη σκληρή χρήση και τις καταπονήσεις που επιβαρύνουν τέτοιους μηχανισμούς.
Hydro Block
Ο σχεδιασμός Hydro Block αφορά μία λαστιχένια φλάντζα η οποία έχει τοποθετηθεί στην κορυφή της μπομπίνας και δεν επιτρέπει στο νερό και άλλα σωματίδια να εισχωρήσουν στα φρένα, διασφαλίζοντας τη μακρόχρονη, ομαλή λειτουργία τους.
High Performance Bearings
4 ρουλεμάν κατά της οξείδωσης, από ανοξείδωτο ατσάλι. Οι μπίλιες οι οποίες χρησιμοποιούνται στα ρουλεμάν (High Performance Bearings) κατασκευάζονται από το ίδιο ανοξείδωτο ατσάλι από το οποίο κατασκευάζεται και το υπόλοιπο ρουλεμάν. Με αυτόν τον τρόπο, το ρουλεμάν γίνεται 10 φορές πιο ανθεκτικό στο νερό της θάλασσας σε σύγκριση με τα απλά, ανοξείδωτα ρουλεμάν.
Quick-Set Anti-Reverse
Η τεχνολογία Στιγμιαίας Αντεπιστροφής (Quick-Set Anti-Reverse) δεν επιτρέπει την μανιβέλα να κινηθεί, κάτι που επιτυγχάνεται με την τοποθέτηση ενός ανοξείδωτου, ατσάλινου ρουλεμάν το οποίο επιτρέπει τον μηχανισμό να κινηθεί προς μία μόνο κατεύθυνση.
AlumiLite Construction
Η τεχνολογία ALC -AlumiLite Construction- μίξη κράματος αλουμινίου με ατσάλι) χρησιμοποιείται για την κατασκευή του σκελετού και του πλαισίου των μηχανισμών για Spinning και Συρτή. Τα πλαίσια αλουμινίου είναι πολύ ισχυρά και στιβαρά με αποτέλεσμα να αντέχουν μεγαλύτερες δυνάμεις από αυτές που ασκούνται στους σκελετούς από γραφίτη. Με αυτή την τεχνολογία καταφέρνει να κατασκευάζει ελαφρότερους μηχανισμούς, αλλά με εξαρτήματα κίνησης (γρανάζια, άξονας) τα οποία αντέχουν πολύ μεγαλύτερες δυνάμεις, αυξάνουν την ακρίβεια και την απόσταση των βολών καθώς και τη διάρκεια ζωής του
Elliptical Oscillation System
Το επαναστατικό Σύστημα Ελλειπτικής Ταλάντωσης (Elliptical Oscillation System – EOS) αποτελεί πατέντα με εφαρμογή στους μηχανισμούς spinning μέσης και υψηλότερης τιμής. Ο σχεδιασμός του συστήματος EOS περιλαμβάνει γρανάζια ελλειπτικού σχήματος τα οποία διασφαλίζουν ομαλή κατανομή και ελευθέρωση της μεσινέζας και συμβάλει στην μαρκοζωϊα της. Ο μηχανισμός δε της μπομπίνας, την κρατά πάντα με ασφάλεια στη θέση της και αποτρέπει ακόμα και ελάχιστα την κάθετη μετακίνησή της πάνω στον άξονα.
Εργονομική Λαβή
Οι μανιβέλες των μηχανισμών διαθέτουν Εργονομική Λαβή, μεγαλύτερη σε μέγεθος απ' ότι συνήθως, πιο άνετη και σχεδιασμένη έτσι να δίνει στο μηχανισμό μεγαλύτερη δύναμη και ταχύτητα. Η λαβή σχεδιάστηκε έτσι ώστε να εφαρμόζει άνετα στην παλάμη σας και να μην κουράζει το χέρι ακόμα και μετά από πολλές ώρες ψαρέματος.
Precision Elliptical Gearing
Στην πατενταρισμένη τεχνολογία Precision Elliptical Gearing χτυπάει η καρδιά της Okuma για μηχανισμούς spinning σε μεσαία και ανώτερα επίπεδα τιμής. Η Okuma χρησιμοποιεί γρανάζια σε σχήμα έλλειψης τα οποία διασφαλίζουν άψογη κατανομή της μεσινέζας και ομαλή λειτουργία του τυμπάνου. Επίσης τα ελλειπτικού σχήματος γρανάζια είναι πάντα συνδεδεμένα με αποτέλεσμα να κρατούν το τύμπανο σταθερά στη θέση του και παρέχουν πολύ απαλή κίνηση.
RES II
Το σύστημα RES II σημαίνει «Rotor Equalizing System Δεύτερης Γενιάς». Το σχήμα και το βάρος του ρότορα έχει σχεδιαστεί με πολύ μεγάλη ακρίβεια, έτσι ώστε να επιτυγχάνεται απόλυτη ισορροπία κατά την περιστροφή. Επιπρόσθετο βάρος έχει τοποθετηθεί στον ρότορα ώστε να αποτρέπει ακόμα και την ελάχιστη κάθετη μετακίνηση της μπομπίνας και να διασφαλίζει ομαλότητα κατά το τύλιγμα ή το πέταγμα.
Speed Loc Gearing
H τεχνολογία Speed Loc Gearing εφαρμόζεται στο βασικό γρανάζι κίνησης των μηχανισμών με φρένα "Star Drag”. Η συγκεκριμένη τεχνολογία της Okuma σας επιτρέπει να «εμπλακείτε» στιγμιαία και αποτελεσματικά στην ελεύθερη κίνηση της μπομπίνας για να καρφώσετε το θήραμα, ακόμα και σε ταχύτητες μεγαλύτερες των 50 μιλίων.
Σύστημα Αυτόματης Λίπανσης
Το Σύστημα Αυτόματης Λίπανσης της Okuma βρίσκεται συνήθως στα ακριβότερα μοντέλα της εταιρίας και αποτελεί καινοτομία της Okuma. Το κεντρικό γρανάζι του μηχανισμού περιλαμβάνει στο κέντρο του ένα εμποτισμένο με λιπαντικό, χάλκινο δαχτυλίδι. Σε περίπτωση που η τριβή – και συνεπώς η θερμοκρασία – αυξηθεί, το δαχτυλίδι απευλευθερώνει λιπαντικό, το οποίο διασφαλίζει την ομαλή συν-λειτουργία του γραναζιού με τον άξονα.
Carbonite
Η κατασκευαστική τεχνολογία Carbonite της Okuma αφορά ένα νέο, επαναστατικό υλικό άνθρακα το οποίο διαχέει τη θερμοκρασία η οποία αναπτύσσεται στα γρανάζια λόγω της τριβής. Το υλικό Carbonite σε συνδυασμό με χρήση ειδικού γράσου της Okuma μεγιστοποιεί την ομαλή απόδοση των φρένων ακόμα και κάτω από τις πιο δύσκολες συνθήκες μάχης.
Strike Zone
H τεχνολογία Strike Zone της Okuma,είναι το σύστημα κατα το οποίο ο μηχανισμός έχει ενσωματώμένο έναν μηχανικό μετρητή, ο οποίος μετρά ακριβώς την απόσταση της πετονίας που έχουμε αφήσει. Οι μετρητές της Okuma μέτρουν σε πόδια και οι ρυθμίσεις τους είναι εργοστασιακές με μοναδική ακρίβεια.
Baitfeeding
Το πατενταρισμένο σύστημα «Baitfeeding» της Okuma, σας επιτρέπει να ελευθερώσετε το τύμπανο και να επιτρέψετε στο θήραμα να κινηθεί ελεύθερα με το δόλωμα. Το Baitfeeding περιλαμβάνει και ένα δεύτερο μικρο-σύστημα φρένων το οποίο σας επιτρέπει να ελέγχετε το μηχανισμό με ακόμη μεγαλύτερη ακρίβεια. Το μικρο-σύστημα απενεργοποιείται πολύ εύκολα, ώστε να ψαρέψετε το θήραμά σας με τα βασικά φρένα του μηχανισμού.
Even Flow Roller System
Με Σύστημα Ομαλής Κατανομής Μεσινέζας (Even Flow Roller System) το οποίο αξιοποιεί ένα ρουλεμάν το οποίο έχει τοποθετηθεί κάτω από τον κατανεμητή της πετονιάς. Η λειτουργία του ρουλεμάν διασφαλίζει ότι η μεσινέζα θα κατανεμηθεί χωρίς τριβή και χωρίς να βυρινιάζει, ώστε να αποφεύγονται στριψήματα κατά τη χρήση του φρένου.
XL Gearing
Η τεχνολογία XL Gearing της Okuma βασίζεται στο μεγαλύτερο μέγεθος των εξαρτημάτων που απαρτίζουν το σύστημα φρένων κατά 50%, από το αντίστοιχο μέγεθος άλλων μηχανισμών. Για το γρανάζι των φρένων, αυτό σημαίνει μεγαλύτερα «δόντια», άρα μπορείτε να ασκείσετε μεγαλύτερη δύναμη, καθώς έχουν πολύ μεγαλύτερη αντοχή. Η Okuma μπόρεσε με αυτή την τεχνική να κατασκευάσει μηχανισμούς υψηλής ταχύτητας, χωρίς να χάσει σε δύναμη φρένων. Η τεχνολογία XL Gearing της Okuma μετατρέπει το μηχανισμό σας σε βίντσι.
Rulidium
Αυτό το νέο λειτουργικό σύστημα προσφέρει μια μοναδική δυνατότητα σε ρύθμισεις αλλά και ακριβεία στην δύναμη των φρένων,υψηλές ή χαμηλές ρυθμίσεις.Τα Super ρουλεμάν Rulidium βοηθάνε στο να μειώνεται η θερμότητα και η τριβή αναμεσά τους για την μέγιστη απόδοση τους.
MSS
Με το MSS system ξέρετε ότι ο μηχανισμός σας δεν θα σας προδώσει ποτέ από δύναμη αλλά και αντοχή στο χρόνο, αφού με το μηχανικό σύστημα άνθρακα που διαθέτει δεν έχετε να φοβάστε τις συνθήκες που θα αντιμετωπίσει ο μηχανισμός στο ψάρεμα.

Γράψτε μια αξιολόγηση

Το Όνομα σας:

Βαθμολογία:

Κακή          Καλή
Η Αξιολόγηση σας: Σημείωση: δε μεταφράζεται η HTML!


Εισάγετε τον κωδικό στο ακόλουθο πλαίσιο:
Top